~

Huisstijl ontwerp en webdesign SOIA: Strand Oog in Al


Het verhaal

SOIA (Strand Oog in Al) is hét leukste stadsstrand van utrecht en door zijn unieke ligging tussen het water een geliefde plek in de stad bij een grote diversiteit aan mensen. Een jonge, hippe en eigenzinnige plek met een rauw randje.


visuele
vertaling

Visuele taal

Dit is vertaald naar een rauwe en eigenzinnige illustratiestijl en visuele identiteit met illustraties van Michelle Mildenberg. Er is inspiratie gehaald uit punk cultuur en screenprinting om zo het rauwe karakter van Soia te benadrukken. De illustraties hebben een dromerige en surrealistische twist waardoor ze je aan het denken zetten, of waarbij je even lekker wegdroomt aan het water!

Ga naar de website van Soia.

Logo concept en kleur

Het logo, een verrekijker, verwijst naar de ontstaansgeschiedenis van de wijk “Oog in Al” in Utrecht. In 1666 kocht de jonkheer Everard Meyster (ook wel “Dolle Jonker” genoemd) het gebied om de uitbreidingsplannen van Utrecht te volgen. Hij noemde het Oog in Al omdat hij vanuit deze plek dus een oogje in het zeil kon houden. De kleuren zijn ‘geïnspireerd op het interieur van Soia.

Typografie

Er is gekozen voor “Nexa Rust Sans”, een stoer en roestig lettertype. Daarnaast is er een uniek “DIY” (do-it-yourself) lettertype ontwikkeld, wat het geheel net een wat speelser en rauwer karakter geeft, en daarnaast leuk te gebruiken is voor bijvoorbeeld social media.

Een strandpaaltje als menukaart

Geheel binnen de strand stijl zijn de menukaart gebonden op houten strandpaaltjes.

Website

Op de website worden de illustraties op grote schaal toegepast door middel van illustraties die over de hele pagina lopen.

Social media templates

Verschillende social media templates te gebruiken op Instagram en Facebook.


~
Ik vertel je graag meer over dit project en andere projecten.


Soortgelijke projecten