~

Huisstijl ontwerp en webdesign Brouwerij Frankendael


Het verhaal

Brouwerij Frankendael is een micro brouwerij ontstaan in 2015 in Amsterdam en gefocussed op het maken van bier met een sterk karakter en unieke smaken. Van de comic labels tot de smaak van het bier, Brouwerij Frankendael doet alles net even anders.


visuele
vertaling

Visuele taal

Voortbouwend op de illustraties van Jeroen Canton ontwikkelden we de visuele identiteit, bierlabel en het ontwerp van hun nieuwe responsieve website waarin het strip gevoel en het experimentele karakter van de brouwerij tot leven komen. Inspiratie werd gehaald uit oude comics. Om de unieke smaak en ingrediënt die elke biervariant heeft te benadrukken maakten we een uniek patroon voor elke variant.

Comic look & feel

De typografie bestaat uit een stripachtig lettertype voor titels, namen en logo’s en een schreefloos/modern lettertype met een sterk karakter voor langere leesbare teksten. De kleuren verwijzen naar het gevoel en de ingrediënten van de bieren, zo is White Bastard met ingrediënt Bastardoni (cactus fruit) groen en de kruidige T.I.T.S. met ingrediënt Sichuan Pepper rood.

Unieke ingrediënten

De patronen gemaakt voor de verschillende biervarianten, gebaseerd op het unieke ingrediënt van elke biervariant. Van links naar rechts: Bastardoni (cactus fruit), de verfrissende Wakatu (hop) uit Nieuw-Zeeland, fennel seeds en het kruidige Sichuan Pepper.

Bierlabels

De bierlabels met elk biertje een unieke comic.

Website in de stijl van een comic

De website is opgezet in de stijl van een comic, met vlakken die zich aanpassen aan de resolutie of device. De afbeeldingen kan je door heen scrollen en kunnen op deze manier in groot formaat getoond worden.


~
Ik vertel je graag meer over dit project en andere projecten.


Soortgelijke projecten