~

Huisstijl en poster ontwerp Exchange Party


Het verhaal

Exchange Party is een feest voor internationale studenten en het grootste studenten feest van Nederland. Het vind plaats in Amsterdam, uitbreidend naar andere steden. Voorop staat het ontmoeten van nieuwe mensen van diverse nationaliteiten.


visuele
vertaling

Visuele taal

Ik heb een visuele taal en toolbox ontwikkeld die diversiteit en uitwisseling uitstraalt. De verbinding komt terug in de typografie en X (X-change) van het logo en symboliseert tegelijkertijd verschillende vlaggen/nationaliteiten. De beeldtaal bestaat uit een serie van fysieke objecten die van je scherm en poster afspatten, met een sensuele knipoog.

Logo concept en kleur

Het logo en de beeldtaal bestaat uit een verbinding tussen twee contrasterende kleuren/nationaliteiten, resulterend in een confetti vorm. In plaats van een selectie aan kleuren, is er gekozen voor een variateit aan kleuren juist om diversiteit en internationaliteit uit te stralen.

Beeldmerk & typografie

Het logo kan afgewisseld worden qua kleur zonder herkenbaarheid te verliezen en staat daarmee symbool voor diversiteit. Op deze manier is het logo continu verrassend en biedt het de mogelijkheid elk feest een eigen smoel te geven. In de typografie staan verbindingen tussen twee lettervormen centraal.

Vlagvormen & confetti patronen

Als onderdeel van de toolbox waarmee makkelijk gevarieerd kan worden per feest/evenement maakten we een aantal patronen en grafische vormen passend bij het internationale en feestelijke karakter.

Voorbeeld uitingen

Voorbeeldticket en banners/vlaggen.

Posters

In de posters wordt het idee van verschillende nationaliteiten verder doorgevoerd op een speelse manier.

Facebook

De campagnebeelden zijn zowel verticaal als horizontaal te gebruiken, in dit geval voor social media.


~
Ik vertel je graag meer over dit project en andere projecten.


Soortgelijke projecten