~

Boek ontwerp 8:55 tot 17:34


Het verhaal

Omdat ik altijd gefascineerd ben door hoe creativiteit werkt en hoe je het kunt optimaliseren, ben ik begonnen aan dit project. Het boek is gebaseerd op een theorie van John Cleese, de ‘open en gesloten modus’. Volgens Cleese is creativiteit geen talent, maar een manier van werken. Dit wordt ook wel ‘het vermogen om te spelen’ genoemd. Dit boek geeft antwoord op de vraag hoe je in deze creatieve en speelse modus komt en bevat interviews met acht Nederlandse grafische ontwerpers over het onderwerp, waaronder Michiel Schuurman, Martin Pyper (me studio), Yurrian Rozenberg (Yurr), Rob en Barry van Dijck (Staynice), Sjoerd Koopmans (Silo), Karen van der Kraats, Herman van Bostelen en Hilmer Thijs (Studio Hands).


visuele
vertaling

Visuele taal

Omdat het beperken van je tijd kan helpen, helpt het boek je creativiteit te optimaliseren van 8:55 tot 17:34 uur, of van 17:34 tot 8:55, wat je zelf wilt. Omdat je beide modi in het creatieve proces nodig hebt (de gesloten modus is nodig voor het nemen van beslissingen), is het boek op twee manieren leesbaar: de open en gesloten modus. De gekleurde pagina’s vertegenwoordigen de open modus en de zwart-wit pagina’s de gesloten modus. Door te spelen, en het boek om te draaien , kun je de juiste citaten lezen, en zo niet… misschien maakt het je creatiever.

Want hoewel dingen zoals het beperken van je tijd, het definiëren van je ruimte en vertrouwen helpen bij creativiteit, is de belangrijkste factor humor. Dit is de beste manier om in de ‘open modus’ te komen, dus is er een serie kleurrijke en grappige collages gemaakt geïnspireerd op John Cleese zijn Monty Python.

Een boek leesbaar in twee richtingen

Welke kant kies je?

Dagschema

Het dagschema vormt de leidende draad in het boek. Links het dagschema als je het boek lees in de ‘gesloten modus’, en rechts in de ‘open modus’.

Quotes raden

Door te spelen met het boek kom je tot verschillende quotes, om uiteindelijk tot de ‘juiste’ quote te komen.


~
Ik vertel je graag meer over dit project en andere projecten.